Selecteer een pagina

Op donderdag 31 mei organiseerden ADG dienstengroep, Aegon, gemeente Den Haag, NCD, Schuldenlab070 en Society Impact een diner voor ongeveer honderd werkgevers uit de regio Den Haag. Zij gingen met elkaar in gesprek om de schuldenproblematiek in Den Haag aan te pakken.

Schulden en armoede in Den Haag

Gastheer Maarten Edixhoven (CEO Aegon), burgemeester van de Hofstad Pauline Krikke en Ron Steenkuijl (directeur Corporate Affairs ADG dienstengroep) openden de avond. “We moeten voorkomen dat mensen in financieel drijfzand wegzakken. Willen we daar echt in slagen, dan moeten we gezamenlijk optrekken” zei de burgemeester. ADG dienstengroep en Aegon beamen dat en zetten zich daarom in om armoede en schulden te voorkomen én op te lossen.

Onder leiding van avondvoorzitter Sadik Harchaoui (Society Impact) werden de werkgevers meegenomen in de wereld van schulden en armoede in Den Haag. Met een quiz werd de omvang van de problematiek geschetst, waarbij het belang van preventie nog eens werd benadrukt.

Schulden aanpakken met fiKks

Aan tafel bespraken de werkgevers hoe zij in actie kunnen komen om medewerkers met financiële problemen te helpen. Bijvoorbeeld met de fiKks-app, een plug and play oplossing die werkgevers aan medewerkers kunnen bieden om (beginnende) schulden aan te pakken. De fiKks-app helpt mensen bij het op orde krijgen van hun financiën. Daarnaast koppelt de app hen aan een buddy die hulp kan bieden, via de app of face to face.

Aan de slag

Bijna alle aanwezigen gaven aan zich actief in te zullen gaan zetten om schuldenproblematiek bij medewerkers op te lossen. Een mooi resultaat en initiatief om de inwoners van Den Haag (en Nederland) schuldenzorgvrij te maken!

Wilt u meer informatie of ook aan de slag met fiKks in uw bedrijf? Alle informatie over fiKks vindt u in deze toolkit.

Foto: gemeente Den Haag/Valerie Kuypers