Selecteer een pagina

Op dinsdagavond 7 mei kwamen meer dan 100 ondernemers bijeen in het Best Western Hotel in Groningen, om hun schouders te zetten onder de schuldenproblematiek. 

Met een openingswoord van burgemeester Peter den Oudsten, waarin hij de zaal vertelde hoe ontwrichtend de armoede is voor onze samenleving, werd de middag afgetrapt. Ron Steenkuijl, voorzitter stichting Helden van de Wil en founder van de schuldenapp fiKks, vertelde vervolgens aan de aanwezigen wat zij als werkgever kunnen doen om medewerkers met financiële problemen te helpen. 

fiKks werkt als een soort datingapp waarin een hulpvrager kan ‘swipen’ voor zijn of haar buddy, die vervolgens meekijkt en helpt om weer het overzicht te krijgen. De eerste buddy van fiKks, oud-minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, kwam ook aan het woord en vertelde over zijn ervaringen met de app. 

Aan de oproep om de Wil te tonen mee te doen met fiKks, werd zeker gehoor gegeven: het grootste deel van de zaal gaf aan dat zij zich met hun organisatie gaan inzetten voor armoede. 

Ook een stadsbijeenkomst in de regio waar jouw organisatie actief is? Neem dan contact met ons op. Voor die tijd al met fiKks aan de slag in jouw bedrijf? Download de materialen uit de toolbox.