Selecteer een pagina

Momenteel zet fiKks-buddy van het eerste uur, Jeroen Dijsselbloem, zich volop in voor Martin. De voormalig minister van Financiën helpt hem zijn financiën op orde te krijgen, nadat hij in de problemen kwam. Tussendoor gaat Dijsselbloem graag in op de vraag waarom hij buddy is geworden en waarom het zo belangrijk is de problematiek aan te pakken vanuit de maatschappij. Bijvoorbeeld in dit interview met Analyse Nederland.

Dijsselbloem prijst het kabinet, dat nu echt werk lijkt te gaan maken van de schuldenproblematiek. Maar: “Wat ik interessanter vind dan het kabinetsbeleid zijn de maatschappelijke coalities die worden gevormd tussen bedrijven en instellingen. De overheid merkt het namelijk pas als de belasting niet wordt betaald, aan het einde van het jaar, maar de woningcorporaties zien het meteen als de huur te laat is.”

Daarmee geeft Dijsselbloem indirect aan dat er meer ruimte moet komen voor oplossingen vanuit de maatschappij en het bedrijfsleven. “Dat deze partijen nu samenkomen om te kijken hoe zij de mensen kunnen helpen is een hele goede zaak. En niet alleen voor de mensen met schulden, maar voor alle partijen. Want een werkgever wil geen werknemer met schulden met alle stress die daarbij komt kijken. En de schuldeiser kan in veel gevallen een deel van de schuld afschrijven.”

Dit is precies de reden dat Jeroen Dijsselbloem zich inzet voor fiKks. Een maatschappelijk gedragen initiatief, aangejaagd door het bedrijfsleven. Ook iets doen om te helpen? Introduceer fiKks in uw bedrijf. In onze toolbox vindt u alles wat u nodig hebt.