Selecteer een pagina

fiKks wordt volop doorontwikkeld. Een onderdeel daarvan is dat we waar mogelijk samenwerkingen aangaan. Eén van die partnerships is met GGN, het grootste incasso- en deurwaarderskantoor van Nederland. Het bedrijf zag de afgelopen jaren de rol van de deurwaarder veranderen: van op de deur kloppen om beslag te leggen, naar hulp bieden om uit de schulden te komen.

Volgens Martijn van Dijk, vanuit business development het aanspreekpunt voor fiKks, past dat beter bij de nieuwe missie en visie van het bedrijf. Namelijk het voorkomen dat schulden problematisch worden. “De samenwerking met fiKks past daar uitstekend bij.”

GGN helpt fiKks bij het vinden van deelnemers. De gerechtsdeurwaarders van het bedrijf komen bij veel mensen over de vloer met uiteenlopende schuldproblematiek. “In de praktijk zien we veel verschillende type mensen met schulden. Onze ervaring leert dat voor een tweetal typen fiKks een uitstekend hulpmiddel kan zijn om meer inzicht te krijgen in hun financiën’’, vertelt Van Dijk.

Het is dus geen lukraak proces, er is goed over nagedacht. “Onze deurwaarders moeten in de praktijk de afweging maken of iemand in aanmerking komt. Het is echt maatwerk. Daarnaast verwijzen we ook naar fiKks in de verschillende brieven en e-mails die we inzetten in het incassoproces.”

Wat is een Gerechtsdeurwaarder?

Gerechtsdeurwaarders zijn benoemd door de Kroon maar niet in dienst van de overheid. Ze hebben bevoegdheden maar ook verplichtingen op basis van de gerechtsdeurwaarderwet. Een van die verplichtingen, voortkomend uit de onafhankelijke status van de gerechtsdeurwaarder, is om ook op te komen voor de belangen van de schuldenaar. Volgens criticasters is de marktwerking, geïntroduceerd in 2001, ten koste gegaan van de zorg voor de schuldenaar.

“Dat is een van de redenen dat we onze missie veranderd hebben”, vertelt Van Dijk. “We willen dat actief verbeteren. We ontplooien op dit moment allerlei nieuwe initiatieven. fiKks is er daar een van, en een die uitstekend past bij die nieuwe filosofie. Uiteindelijk is het voor alle partijen beter, want echt problematische schulden brengen hoge kosten met zich mee voor alle partijen.”

Bijna 1500 deelnemers

De samenwerking tussen fiKks en GGN is nog in de pilotfase, maar het resultaat mag er al zijn. Onlangs mocht fiKks, dankzij de samenwerking met GGN de 1000e deelnemer verwelkomen in de app. Dat aantal blijft snel stijgen en inmiddels staat de teller al bijna op 1500. Deze deelnemers zijn direct aan een buddy gekoppeld en konden zo een begin konden maken aan het oplossen van hun problemen. Voor Martijn van Dijk is het nog maar een begin. “We zijn constant bezig om het hele proces te innoveren en verder te finetunen. We willen fiKks de komende tijd nog aan veel meer deelnemers helpen, die echt baat hebben bij de hulp van een buddy.”

Ook met fiKks aan de slag in uw bedrijf? Download de materialen uit de toolbox en begin vandaag nog!